Navigatie

DE LEKKERSTE ITALIAANSE DELICATESSEN!


De herkomst van onze producten

Wij zoeken zelf de producten uit bij gerenommeerde familiebedrijven op Sardinië, Sicilië en het vasteland van Italië. Het zijn allemaal bedrijven die hart hebben voor hun producten: met ouderwetse kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap. Het belangrijkste is de kwaliteit van hun ingrediënten: puur en eerlijk. Zonder kunstmatige ingrediënten en zonder E-nummers.

Verser dan vers

Op het moment dat wij doorgeven welke producten wij graag willen, gaan onze producenten aan de slag. Ze nemen contact op met de boeren uit de omgeving om alles vers te bestellen en te maken, of ze gebruiken producten uit hun eigen boomgaard/kwekerij. Het kan dus voorkomen dat er op een bepaald moment geen goede tomaatjes zijn om onze tomatensaus van te maken. Heel jammer, maar dat is de natuur. Alleen de bestelde hoeveelheid wordt bereid, verpakt en aan ons opgestuurd. Daarom kan het wat langer duren tot een artikel weer op voorraad is. Het hele proces van bestellen tot levering duurt ongeveer 6-8 weken. Maar dan zijn ze wel verser dan vers! Onze Italiaanse delicatessen zijn overigens lang houdbaar: ongeopend 2 jaar vanaf de productiedatum.
 

Eigen merk Il Negozio

Onze Italiaanse delicatessen olijven, tapenades, pesto's, groenten en olijfolie onder het eigen label van Il Negozio worden speciaal voor ons gemaakt op Sicilië. Alles wordt bereid volgens de lekkerste familierecepten, die vaak al generaties lang worden doorgegeven. Je proeft in onze producten de vakmanschap en de liefde voor lekker eten, de Siciliaanse zon, en natuurlijk de kwaliteit van de producten. Puur natuur in een fles of potje!

Biologische olijfolie van Corte Aragonese

Deze Italiaanse olijfolie komt uit de eigen gaard olijven van Corte Aragonese, een klein maar gerenommeerd familiebedrijf op Sicilië. Corte Aragonese heeft ongeveer 800 olijfbomen, en produceert 1.000 tot 3.000 liter olijfolie per jaar. Wij moeten er dus op tijd bij zijn, want op=op. De biologische olijfolie van Corte Aragonese is een zachte olijfolie met een delicate smaak. De olijven worden met de hand geoogst van eind september tot half november, en nog dezelfde dag geperst. Zo wordt de kwaliteit gewaarborgd. Daarna komt deze heerlijke olijfolie naar Nederland.

Biologische jams van Corte Aragonese

Voor de liefhebbers van zoete Italiaanse delicatessen hebben wij biologische jams. Deze zijn bereid volgens traditioneel recept door de moeder van eigenaresse Maria. De jams zijn dus echt handwerk. Het fruit wordt meteen na de pluk verwerkt. De jams zijn dus verser dan vers. Deze jams hebben heerlijke smaken als kweepeer, vijgen, citroen en sinaasappel. Ze zijn bereid met bruine, geraffineerde rietsuiker in plaats van bietsuiker. Omdat deze jams echte seizoensproducten zijn (en we garant staan voor de versheid), kan het zijn dat een bepaalde jam tijdelijk niet leverbaar is. Ook deze jams worden vers bereid door Corte Aragonese, hetzelfde familiebedrijf dat onze biologische olijfolie maakt.

Truffelproducten van Tartufi Bianconi
Tartufi Bianconi is een klein familiebedrijf van Saverio en Gabriella. Broer Vinzenco is een bekende truffeljager. Gabriella is het hart en de ziel van het bedrijf: zij bedenkt en maakt alle recepten van onze
truffelproducten. Haar kookworkshops zijn geweldig om te volgen. Tartufi Bianconi kan ook binnen 24 uur superverse truffel leveren (alleen op bestelling en in overleg).

De bekendste soorten zijn de zwarte en witte truffel. De witte truffel is zeldzamer en het kostbaarst. De verse Italiaanse truffels van Tartufi Bianconi worden binnen 24 uur verwerkt in hun pure producten. Het bekendst is de olijfolie met truffelaroma. Wist je trouwens dat er geen truffel aan de olie wordt toegevoegd? Maar dat de truffels naast de olie worden gelegd, en dat de olie dan de sterke truffelgeur opneemt? Het stukje truffel in een flesje truffelolie is dus eigenlijk alleen maar voor de sier. Van de
truffelolie van Tartufi Bianconi heb je maar enkele druppels nodig. Als je het flesje opent, begrijp je waarom! Niet te vergelijken met de vaak goedkope truffelolie uit andere landen.

Prijswinnende olijfolie van Murgo
Murgo is dé specialist in de lekkerste olijfolie. Hun olijvensoort Nocellara groeit op de hellingen van de Etna vulkaan op Sicilië. Het is een typische variant uit de regio Catania, waar olijfolie wordt gemaakt met een aparte elegance, en een delicate zachte smaak. De
Murgo olijfolie is fruitig, met hints van artisjok en tomaat. De olijven worden na het oogsten (met de hand) binnen 4 uur geperst in de molen. Het persen onder lage temperatuur beschermt het karakter van de olijven. Daarna rijpt de olie uit in roestvrijstalen vaten. Deze olie heeft niet voor niets al vele prestigieuze prijzen gewonnen, zoals een gouden medaille (2 jaar op rij!) bij de New York Olive Oil Competition. Een aanrader!

Ambachtelijke pasta van Pasta Paisanella
Eigenaar Nino begon al 40 jaar geleden met zelf pasta maken. Zijn familie is inmiddels gespecialiseerd in ambachtelijke pasta’s in verschillende heerlijke smaken. Deze smaken worden uitgekozen met specialisten uit de regio's waar de ingrediënten vandaan komen, zoals pistache uit Sicilië en kastanjes uit Montanella. Deze smaakgevers zijn puur natuur, zonder kunstmatige toevoegingen of E nummers. 80% van hun pasta is handwerk. Het begint met de juiste ingrediënten, die samen worden gemengd in een mengbak. De ingrediënten gaan in de pers en daarna door de bronzen matrijzen. De pasta wordt opgevangen en verzameld in grote platte houten bakken. Vervolgens laat men de pasta 48-72 uur aan de lucht drogen. Omdat de basis al uitstekend is, heeft deze
ambachtelijke pasta van Pasta Paisanella na bereiding niet veel meer nodig. Topkwaliteit!

Nieuw: handgemaakte pasta van Spighe Molisane
We zijn trots op ons nieuwe merk Spighe Molisane, een naturel , handgemaakte pasta. Het graan dat wordt verbouwd in de rijke en ongerepte regio Molise maakt deze pasta tot de onbetwiste ster van onze producten. De heldere lucht en het frisse bronwater uit de Apennijnen, geven deze producten de smaak van zelfgemaakte pasta. Het drogen gebeurt afwisselend in twee fasen: het echte drogen (gedurende lange tijd bij zeer lage temperaturen) en een ‘ruststand’. Alle goede eigenschappen van het graan worden zo behouden in de pasta. Het familiebedrijf Spighe Molisane werkt nauw samen om deze ambachtelijke pasta met liefde en toewijding te bereiden.

 

Nieuwsbrief

Ontvang vrijblijvend Italiaanse recepten en kooktips van Gianni en leuke acties!
Ja leuk, doe maar!
© 2015 - 2017 italiaansedelicatessenonline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals Kijoh. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.