Navigatie

Italiaanse ambachtelijke Pasta Paisanella:

40 jaar geleden is eigenaar Nino begonnen met pasta maken. Eerst alleen, later samen met zijn vrouw, Sylvana. Nu  werken ook hun 3 zonen in het familiebedrijf. Samen met hen nog 4 andere medewerkers. Een klein bedrijf dus, en dat willen ze graag zo houden. Groter, betekent voor hen meer werk dat machinaal moet gaan gebeuren. En dat is iets wat ze niet willen, 80% van het werk gebeurt nu met de hand.

Familiebedrijf Pasta Paisanella met Gianni Fogu

In de loop van de jaren zijn ze zich gaan specialiseren in pasta met verschillende smaken. Om de harde tarwe te mengen met fruit, groenten, kruiden enzovoort is niet zo eenvoudig. Het is niet alleen om een kleur te geven aan de pasta, maar vooral smaak. De keuze van de grondstoffen is heel bepalend, maar ook de vorm van de pasta is de basis voor een goede samensmelting van de smaken.

Ook nu nog worden steeds nieuwe smaken getest, en ook dezelfde smaak met verschillende types pasta. Smaakt citroenpasta anders, als het bv tagliatelle is, of kan het beter in de vorm van rozenblaadjes gemaakt worden?

Hoe komen de smaken het beste tot hun recht?

Deze vele smaken pasta zijn ontstaan in samenwerking met specialisten uit de regio's waar de ingrediënten vandaan komen, zoals bv. pistache uit Sicilië, kastanjes van Montanella. Ook de smaakgevers zijn dus puur natuur, geen kunstmatige toevoegingen of E nummers. Nieuw is bijvoorbeeld pasta van boekwijt, speltgraan en Kamut, een oergraan. Omdat de basis al uitstekend is heeft deze pasta na bereiding niet veel meer nodig. Een beetje olijfolie, wat vlokken Parmezaanse kaas of pecorino.

Hoe wordt Pasta Paisanella gemaakt?

Hieronder enkele foto's hoe de pasta wordt gemaakt. 80% is handwerk, enkele dingen gaan machinaal.

Het begint met de juiste ingredrienten, die worden samen gemengd in een mengbak. Vervolgens doet een medewerker die over in de pers, waar de pasta door bronzen matrijzen gaat. Bronzen matrijzen zorgen ervoor dat de pasta poreus is. Daarna wordt de pasta gepasteuriseerd, dit gebeurt in een speciaal door Nino ontworpen machine. Aan het eind van dit proces wordt de pasta opgevangen, en verzameld in grote platte houten bakken. Die gaan 48 tot 72 uur in een ruimte om de pasta aan de lucht te laten drogen. Daarna wordt de zakken handmatig gevuld, gewogen en van een label voorzien.

 

 

 

Nieuwsbrief

Ontvang vrijblijvend Italiaanse recepten en kooktips van Gianni en leuke acties!
Ja leuk, doe maar!
© 2015 - 2017 italiaansedelicatessenonline | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals Kijoh. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.